Pentru prima dată în România, artiști multimedia, sound designeri recunoscuți la nivel internațional și cercetători din patru institute de cercetare își unesc forțele într-un proiect de rezidență artistică finanțat de Fundația9 – partener fondator BRD Groupe Société Générale – și co-produs de Rezidența BRD Scena9: FUSION.

 

Cei patru artiști implicați în proiect sunt SAINT MACHINE, Cătălin Crețu, Sillyconductor și Cosmin Haiaș, iar institutele partenere, Institutul pentru Fizica Materialelor, Institutul de Optoelectronică INOE 2000, Institutul de Știinte Spațiale și Institutul Național pentru Fizica Laserilor, Plasmei si Radiațiilor – Centrul de Tehnologii Avansate cu Laser.

 

Rezidențele au însemnat patru săptămâni de întâlniri și discuții între creatori și cercetători din institute, fiind un program ce permite oamenilor de știință și artiștilor emergenți să lucreze, să comunice și să învețe împreună, să beneficieze atât de știință, cât și de artă, stimulând gândirea creativă care conduce la inovație.

 

Arta, la fel ca știința, lucrează cu aceleași unelte: observația, experimentul, cercetarea, tehnologia. Ambele își doresc să găsească și să ofere răspunsurile fundamentale ale omenirii: Cine suntem? De unde venim? Încotro ne îndreptăm? Doar limbajul de expresie este diferit, iar cei patru artiști, dar și cercetătorii vor dezvolta această idee în cea de-a doua etapă a proiectului, care se va concretiza în perioada 10-14 septembrie 2018, la Rezidența BRD Scena9, sub forma conferințelor FUSION. În cadrul acestora vor fi prezentate rezultatele rezidențelor artistice.

 

 

Read the full article on: e-zeppelin.ro