Patru artiști români au colaborat timp de o lună cu cercetători din 4 dintre cele mai prestigioase institute de cercetare de pe platforma Măgurele cu scopul de a pune în evidență modalitățile prin care artiștii și oamenii de știință pot valorifica puterea transformatoare a artelor pentru a înțelege complexitatea tehnologică a vremurilor pe care le trăim. În perioada 1 februarie – 5 martie 2019, la Rezidența BRD Scena9 este deschisă expoziția FUSION, care încheie proiectul de rezidențe artistice în institute de cercetare din România. Proiectul este organizat de Fundația9 în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural Expo Arte, co-produs de Rezidența BRD Scena9 și cu sprijinul Samsung.

 

Din proiectul FUSION au făcut parte 4 artiști: SaintMachine, Sillyconductor, Cosmin Haiaș și Cătălin Crețu și 4 institute de cercetare de pe platforma Măgurele: Institutul de Științe Spațiale, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Materialelor (INCDFM), Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Optoelectronică – INOE2000 și Institutului Național pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației (INFLPR), prin Centrul de Tehnologii Avansate cu Laser (CETAL).
În urma unui stagiu petrecut în luna august 2018, în institutele de cercetare, artiștii împreună cu specialiștii au pus bazele conceptelor, prezentate într-o serie de conferințe în septembrie 2018, concepte care au condus la lucrările care pot fi vizionate în cadrul expoziției FUSION, în perioada 1 februarie – 5 martie 2019, la Rezidența BRD Scena9.
Lucrările expuse în Expoziția FUSION stau sub semnul dialogului între micro/macro, material/imaterial, vizibil/invizibil, toate acestea fiind circumscrise dialogului între artă și știință.

 

Read the full article on: marketwatch.ro